Forhold

Problemer i forholdet
Når der opstår problemer i et forhold, kan det være nødvendigt og vigtigt at gå tilbage til der, hvor forholdet opstod – og mærke efter, hvad det var, der gjorde, man ønskede, det skulle opstå og udvikles. Det gælder uanset om det er et parforhold eller et venskab.
Det kan være nødvendigt at opdage eller genopdage, hvad det var, man gerne ville have – og overveje, om man har fået det. Hvis man kan se, man har fået det – bliver det også tydeligt, hvad man vil være ked af at miste.
Når det er tydeligt, hvad det er, man er ked af at miste, er det som regel muligt at finde kræfterne til at kæmpe for at bevare det.
Problemet kan være, ens ven eller partner ikke synes, han/hun har fået det, han/hun gerne ville have – og måske først har opdaget det nu – efter måske at have ventet på at få det i mange år. Nogle gange er vi ikke gode til at få sagt, hvad vi savner.
Som regel er det ikke så svært at give noget, hvis man opdager, hvor meget det betyder for den anden at få det. Men nogle gange kan det også være sådan, at man ikke kan eller ikke vil give det, den anden savner.
Det kan være godt hele tiden at holde fast i, at det er tiden, vi har foran os, vi har indflydelse på. Men nogle gange skal der ses bagud.
Hvis der er noget, der er sket tidligere, og som man stadig “bærer” på – noget man stadig har i sine tanker og som spiller ind på, hvordan det er at være sammen med den anden, er det nødvendigt at tage det frem igen. Det kan vi godt have mindre lyst til, fordi det som regel er noget, der er gjort eller sagt, som har gjort os vrede eller kede af det, da det skete eller blev sagt. Alligevel er det nødvendigt at få snakket om, hvis forholdet igen skal være godt.
At høre og se.
I mange situationer er det sådan, at vi ikke hører, hvad den anden siger, rigtigt. Man kan sige, det kommer igennem et filter – og filteret kan gøre, vi hører noget andet end det, den anden gerne ville sige. Vi har både et filter, når vi skal se og når vi skal høre noget.
Nogle gange er det nødvendigt at have en tredje part med, som kan hjælpe med at høre og se, når filtrene har været i brug – eller kommer i brug.
Vi kan mærke, når vi har forstået hinanden. Så er der ro indeni. Så sidder der ikke længere en lille orm, der gnaver indeni.
Se evt. Fri ved at prikke